Köszöntő

Tisztelt Érdeklődő!

 

Köszöntjük a Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola honlapján! 

 

A Széchenyi István Egyetem a MAB 2003/7/II./1/1.sz. határozata alapján doktori képzést indított 2004 februárjától „Gazdaság, jog, regionalitás és társadalom az integrálódó Közép-Európában” címmel. Az Iskola 2008. szeptember 1-je óta Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola néven működik.

 

A Doktori Iskola és az ahhoz kapcsolódó kutatási program azt célozza meg, hogy feltárja a közép-európai térség jövőbeli együttműködési irányait, az azokat ösztönző, s gátló tényezőket. Célja továbbá keresni a gazdasági, társadalmi és intézményi kapcsolatok beágyazásának feltételeit, hiszen ha a társadalom különféle szereplőiben egyre erőteljesebb az egymásra utaltság igénye, annál élőbbek lehetnek a jövőbeli kooperációk, s azok sikerei tartóssá válhatnak, segítve ezzel magát az európai integrációt. Az együttműködés lehetséges dimenziója a regionális szintű kapcsolatok megjelenése és kiterjesztése. Szükséges tehát kutatni a jelenlegi és a jövőbeli térségi együttműködéseket. Mindezek azonban csak megfelelő jogi környezetben válhatnak stabillá, így nélkülözhetetlen az állami szintű, a területi, és a közösségi jogintézmények tanulmányozása, azok összevetése.

 

Honlapunkon széleskörű, naprakész információkat nyújtunk az ide látogatók számára az Iskola működésével kapcsolatban: hírek, szabályzatok, oktatók, elérhetőségek, felvételi hírek, hallgatók, oktatási anyagok, konferenciák, fokozatszerzési eljárások dokumentumai.

 

A Doktori Iskola vezetője:
Prof. Dr. Rechnitzer János DSc.
egyetemi tanár

 

AZ ÚJ, 2+2 ÉVES DOKTORI KÉPZÉS IDŐRENDJE

Kapcsolat

Széchenyi István Egyetem
Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola
Cím: 9026 Győr, Egyetem tér 1.

Regionális Tudományi Program
Tel.: + 36 (96) 503-400/3200
E-mail: titkarsag.rgdi@sze.hu
Honlap: https://rgdi.sze.hu/

Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Program (angol nyelvű)
Tel.: + 36 (96) 503-400/3831
E-mail: szeeds@sze.hu
Honlap: http://szeedsm.eu/